Goed onderhoud van uw woning is belangrijk. Om de zoveel jaar moet het buitenschilderwerk weer verzorgd worden en dat kan een kostbare aangelegenheid zijn. Daarom heeft Wim van der Sterre het STER onderhoudsplan opgesteld, waarmee kostenbesparingen van 25% tot 35% mogelijk zijn zonder achterstallig onderhoud.

 

Wat is het STER onderhoudsplan?

Onder STER onderhoud verstaan wij het schilderen van alleen die gedeeltes van een woning die gebreken tonen. Niet langer wordt de gehele buitenkant om de zoveel jaar helemaal geschilderd, maar er wordt meer gekeken naar de echte noodzaak van onderhoud. Een laag extra wordt alleen geschilderd waar dat nodig is. Bijvoorbeeld de voorzijden van boeien, draaiende delen of liggend kozijnhout op zuid- en westkanten. Maar ook uitwendige delen zoals balkonhekken en dakkapellen. Eventuele houtrot wordt gerepareerd.

Duurzaam onderhoud van vastgoed vindt zijn oorsprong eigenlijk in de zakelijke markt. Woningcorporaties en woningbouwverenigingen legden bij ons de vraag neer hoe ze konden besparen op onderhoud zonder dat dit ten koste zou gaan van de kwaliteit. Daarop stelden wij: waarom moet een gehele woning 1 of 2 keer geschilderd worden, als alleen de west- en zuidkanten enkele gebreken tonen? Vooral voor nieuwere woningen (gebouwd in de laatste 20 jaar) kan het onderhoud heel goed op deze manier worden uitgevoerd. Maar ook bij oudere woningen kan het aantrekkelijk zijn om op deze manier het onderhoud uit te voeren.

 

Meer kwaliteit voor minder geld

Door alleen te schilderen waar dit echt noodzakelijk is, kunt u de normale complete onderhoudscyclus soms wel 4 tot 5 jaar opschuiven en bent u verzekert dat uw woning er altijd keurig en goed onderhouden bijstaat. De kostenbesparing zal daarbij tussen de 25% en 35% zijn. 

Daarbij is het belangrijk dat de basis goed is en ook de kleuren juist zijn afgestemd in verband met verkleuring op de zonkanten. Dit kan natuurlijk alleen als u kiest voor de allerbeste producten en voor vaklieden die ervaring hebben met deze manier van werken.

Vraag vrijblijvend een offerte aan bij Sterschilder op 06 52670719